11 Jun 2009

Jakarta....

Sampai je kt jakarta biasa la air asia kna trun tgga n naik bas utk ke teminal nma pn tambang murah so mnyusahkan penumpang la....nk trunkan kami kt teminal nk kna bayar mahal plak kt pihak airport....sampai je kt teminal trus g cop2 nsib xmasukkan brg dlm kargo so trus kluar la tgk nma agen yg dk angkat2 kertas xdak pn nma sufay travel & tours so kami pn lepak la kt dpn pintu smentara tggu org lain kluar...rupanya agen kt indon 2 tlis nma mamat yg mjadi ketua kami...org sna pggil "kepala bapak" aku mn tau nma dia pe spatutnya kna la tlis nma sufay travel&tours, bla smua dh kluar agen 2 yg bnama taufik pn pggil bas yg akan bawak kami ke hotel.hotel bintang kt jakarta...

sampai je kt hotel pakcik yg tumpang aku tnya agen 2 xdak makan2 ke lapa ni agen 2 snyap je n org hotel 2 ckp welcome drink da la...so smentara diorg dk atur blk utk kami,kami lyn mnum air dlu la jwbnya...smua dh dapat kunci bilik kami pn naik blk aku no brapa ye dh lupa la huuhuhu.mlm 2 aku lyn kt HBO mak n abg aku tido awl lg biasa la dh letih kan...sna plak awl sejam so kul3 baru aku tido waktu sna kira kul 2 la...subuh kt sna pn kul4 lbh so aku tido kjb je la...kul 5 aku bangun mandi2 n solat kul6 trun bawah mkn lapak2 smbang dgn geng2 p sma dgn sy...psl kul8.30 br nk btolak...

aktiviti pertama d jakarta g shopping kt mangga dua tmpat ni, tmpat shopping brg local la mcm siam la beg2 murah2,cenderamata n baju2...kt situ aku beli cerderamata n baju je dah xtau nk beli pe dh kan...lps ni kami akn ke puncak kt sni mcm cameron highland la tanah tggi....nnti aku cita lain...

1 ulasan:

Money berkata...

jakarta ni bandar sardin rmai org gila kan...rugi je g sna

Catat Ulasan